outsourcing til vietnamKæmpe talentmasse indenfor IT outsourcing

60 procent af de 90 millioner mennesker i Vietnam er under 30 år. Det betyder at der er en kæmpe talentmasse indenfor IT, da der er kamp om pladserne på uddannelserne.

Der uddannes over 50.000 ICT studerende pr. år med ekstremt stærke IT kompetencer indenfor alle former for IT udvikling. Og uddannelsesniveauet er meget højt. Ho Chi Minh City, hvor vi har kontor, er blevet kåret til en af de bedste outsourcing byer (Tholons, 2009-2014).

Fine betingelser og stabilitet i landet

I mere end 30 år der har Vietnam været et politisk stabilt land. Landets BNP er i hurtig vækst og der investeres kraftigt i landet af udenlandske selskaber. I Vietnam er de bevidste om den positive betydning det har, at landet har så mange jobs baseret på outsourcing.

Det betyder at det ren lovgivningsmæssigt er fordelagtigt at outsource til Vietnam. Der er skruet ned for bureaukratiet og udenlandske virksomheder har gode betingelser.

Gode engelskkundskaber

Vietnamesiske IT-folk har tidligere har haft ry for at halte lidt ift. engelskkundskaberne, men i dag kan langt de fleste studenter beherske engelsk på højt niveau, både pr. skrift og sprogmæssigt.